Menu Luk

Coinbase anmeldelse

Med en stigende interesse for kryptovaluta, er der også kommet højere krav til sikkerheden på de platforme, hvor man køber kryptovalutaer som Bitcoin. En af de mest populære af disse platforme er Coinbase.

Bemærk: Hvis du køber kryptovaluta for mindst $100 på Coinbase, giver de dig gratis $10 oveni. Det kræver dog at du bliver henvist til platformen af andre. Vi har derfor skaffet et henvisningslink, som du frit kan benytte til at få bonussen. Så hvis du beslutter dig for at bruge platformen, kan du blot oprette dig via et Coinbase link her på siden.

Indholdsfortegnelse:

Om Coinbase

Coinbase blev i juni 2012 lanceret i San Francisco, USA. Siden da har kryptobørsen betjent over 20 millioner kunder fordelt på over 32 lande. Nærmest uanset dine behov for køb af krypto, har Coinbase en løsning, som kan leve op til dine krav.

coinbase

Du kan via deres platform vælge at købe når det passer dig, eller endda lave automatiske tilbagevendende køb. Beslutter du dig for at handle ofte eller for større beløb har de også en Pro version med lavere omkostninger.

På Coinbase er du begrænset til kun at kunne handle de valutaer som er kommet igennem deres strikse screeningsprocess. Dette er i sig selv både en fordel og en ulempe. Du undgår nemlig en masse “shitcoins”, men er samtidig lidt begrænset i udvalget. For nye i kryptoverdenen er deres udbud dog rigeligt.

Hvilke kryptovalutaer kan jeg købe?

Coinbase kan du købe Bitcoin, Ethereum, Litecoin, 0x, Basic Attention Token, Zcash m.fl.

Generelt set er udvalget mindre end på de fleste andre kryptobørser. Det skyldes imidlertid Coinbases mere konservative tilgang til at tilføje nye kryptovalutaer på deres børs end hos de andre udbydere.  

Virksomheden har dog planlagt gradvist at åbne op for flere kryptovalutaer på deres børs i fremtiden. De har dog stadig deres screeningsprocess, som de holder sig til ved udvælgelse af nye valutaer til deres platform.

Er Coinbase sikker?

En af de vigtigste ting i kryptoverdenen er sikkerhed.

Coinbase bliver anset som en af de absolut sikreste handelsplatforme på kryptovalutamarkedet. Handelsplatformen er, på trods af sin levetid siden 2012, ikke bukket under for hackere. Samtidig har virksomheden lavet nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som er med til at forhindre eventuelle hackere i at løbe med alt, hvis de en dag skulle få held med at bryde igennem platformens sikkerhedsnet. En af de sikkerhedsmæssige foranstaltninger som er lavet består af at størstedelen af alle de kryptovalutaer som virksomheden administrere er opbevaret offline.

Sådan er dine kryptovalutaer beskyttet på Coinbase

98% af kryptovalutaerne, som Coinbase administrerer for deres kunder, bliver opbevaret offline. Det betyder at hvis et hackerangreb engang lykkedes, så kan hackerne maksimalt løbe afsted med 2% af alle kryptovalutaerne som virksomheden administrerer.

Skulle det ske at virksomhedens sikkerhed brister, er kryptovalutaerne som ligger online forsikret mod det.

Forsikringen dækker over alle slags tab som kommer fra et brud på virksomhedens fysiske eller online sikkerhed. Desuden dækker den også i tilfælde af at en ansat misbruger sin position til at få adgang til dine kryptovalutaer.

Forsikringen dækker dog ikke situationer, hvor det er din individuelle konto, hvis sikkerhed bliver kompromitteret af din side. Det er derfor vigtigt at du bruger et stærkt password til din konto, samt at du aldrig giver andre mulighed for at komme i besiddelse af dine kontooplysninger. Du kan på platformen også selv vælge at beskytte dine kryptovalutaer yderligere med deres “Vault”.

Finansiel regulering

Alene det at Coinbase er baseret i USA er en stor fordel, da virksomheden derfor skal leve op til en række finansielle regulativer. Modsat Coinbase, er mange andre kryptobørser nemlig placeret i lande med mindre regulering og færre krav.

At Coinbase er under amerikansk regulering, som havde de været en bank, er både en fordel og en ulempe. Reguleringerne medfører nemlig at du risikere at få lukket din konto, hvis du bruger dine kryptovalutaer på nogle af de følgende ting:

  • Gambling med kryptovaluta
  • Køb af illegale ting på deep web
  • Brug af krypto på voksentjenster
  • Gensalg af krypto på uregulerede børser

Da lukningen af kontoer styres af algoritmer, har der desværre været episoder hvor folk har fået lukket deres konto uden grund.

Den finansielle regulering af virksomheden medfører på den positive side, at du skattemæssigt har bedre forudsætninger for at indberette handler.

Coinbase kundeservice

Coinbase har en stor support sektion på deres hjemmeside. Her vil du med stor sandsynlighed kunne finde svar på de fleste spørgsmål du måtte have.

Finder du ikke dit svar i deres support sektion, kan du kontakte virksomheden via e-mail. Svartiden på e-mail forespørgsler varierer. Specielt i tider med stor hype af kryptovaluta, kan du godt regne med at der går flere dage før du får et svar. Med over 20 millioner kunder, har virksomheden nemlig rigelig forespørgsler at se til.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt Coinbase er nede kan du med fordel tage et kig på deres Twitter. Her holder de deres kunder opdateret med supportrelaterede emner.

Står du i en mere kritisk situation hvor der bliver nødt til at blive reageret hurtigt kan du kontakte virksomhedens telefonsupport. Disse er dog forbeholdt til hvis du får mistanke om at uvedkommende har adgang til din Coinbase konto:

US/International: +1 (888) 908-7930

Et kritikpunkt af Coinbase er at deres kundeservice ikke er den hurtigste til at give et svar tilbage. Det har medført en masse dårlige anmeldelser på Trustpilot. På trods af at virksomheden ikke klarer sig specielt godt på Trustpilot, har vi udelukkende gode erfaringer med dem.

Priser og gebyrer

Når du handler på Coinbase vil du støde på nogle forskellige gebyrer. Hvor meget du skal betale for at handle på platformen handler i stor stil om hvilken type betalingsmiddel du gør brug af.

coinbase priser og gebyrer

Vi anbefaler klart, at du holder dig til at lave bankoverførsler når du vil købe via Coinbase. På den måde kan du nøjes med et gebyr på 1,49%, hvilket er i den lavere ende for kryptobørser. Med et gebyr på 3,99%, bliver de hurtige køb med kredit- eller debitkort nemlig hurtigt unødvendige dyre.

Vær desuden opmærksom på at der er et fast gebyr, hvis du handler for små beløb.

Hvis du bruger bankoverførsel til at sende penge til din konto er det gratis. Derimod koster det 0,15 euro, svarende til lidt over 1 krone, at få udbetalt sine penge fra Coinbase til sin bankkonto.

Opsætning af en Coinbase konto

Det er virkelig nemt at lave en konto på Coinbase.

1. Lav en konto

Start med at gå til Coinbase.com. Her skal du indtaste dit fulde navn og din e-mail, samt vælge et stærkt password. Når du har gjort dette skal blot du acceptere deres vilkår og betingelser.

Du vil nu modtage en e-mail, hvori du kan finde et link til at verificere din e-mail.

Når du trykker på linket for at verificere din e-mail, vil du samtidig blive taget til en ny skærm, hvor du skal acceptere deres brugeraftale.

Herefter skal du tilføje dit telefonnummer til din konto. Vær her opmærksom på at du skal bruge et telefonnummer, hvor du kan modtage SMS. Du vil nemlig modtage en SMS med en kode, som du skal verificere dit telefonnummer med.

Du vil nu blive taget videre til en side, hvor du skal give nogle sidste informationer omkring bopæl og din hensigt med brug af Coinbase.

Din Coinbase konto er nu oprettet.

2. Verificér din identitet

Selvom du nu har oprettet din konto, er der stadig et par trin før du kan begynde at købe kryptovaluta. For at kunne tilføje en betalingsform til din Coinbase konto, skal du nemlig først verificere din identitet.

Dette gør du ved at uploade et billede af dit kørekort, pas eller lignende.

3. Vælg en betalingsmetode

Efter at have verificeret din identitet, kan du nu vælge en betalingsmetode. Vi anbefaler dig her at vælge bankoverførsel. På den måde bliver dine gebyrer nemlig mindre når du handler. Din betalingsmetode bliver verificeret så snart Coinbase har modtaget den første indbetaling.

4. Begynd at købe og sælge

Du har nu mulighed for både at købe og sælge kryptovaluta. I starten kan der være nogle begrænsninger i hvor meget du kan købe. Dette ændrer sig dog i takt med at du bruger Coinbase. Sikre dig desuden at din konto er korrekt udfyldt of verificeret.

Coinbase Pro

Foruden den almindelige Coinbase handelsplatform, er det også muligt at handle via deres såkaldte Coinbase Pro platform. Denne platform kræver dog lidt tid at sætte sig ind i, men muliggøre det samtidigt at handle helt gratis. For at handle gratis skal du sørge for at lave en limitordre. Ellers ligger handelsgebyret på 0,25%. Platformen kan dog være lidt svær at finde ud af, hvis du ikke har erfaring med finansielle handelsplatforme.

Konklusion

Coinbase er en god og brugervenlig platform. Grundet den høje brugervenlighed egner kryptobørsen sig derfor godt til nybegyndere. Coinbase gør det nemlig utrolig nemt og sikkert at prøve krafter med kryptovalutaer.

Hvis du er ny i kryptoverdenen, kan Coinbases promotion tilbud om at få $10 gratis ved køb for over $100 give dig en god start. Du kan herfra lege lidt rundt med kryptovalutaerne. Beslutter du dig for at købe for større beløb kan det hurtigt betale sig at sætte sig ind i hvordan du bruger Coinbase Pro. Platformen er mere avanceret end det almindelige Coinbase. Dog muliggøre den at handle kryptovalutaer gebyrfrit. Så hvis du vil handle ofte eller for store beløb anbefaler vi klart at du bruger tiden det tager at finde ud af Coinbase Pro.